Sponzorisanje na Tiktoku - Sve što te zanima

Da li tražite uzbudljiv, jeftin način da promovišete svoj biznis? Da li imate jedinstven proizvod ili uslugu koja može da se dopadne širokoj publici putem platformi društvenih medija? Ako je tako, sponzorisanje na TikToku bi moglo biti savršena opcija za vas!

Prva reklama na Tiktoku

Ako želite da pustite vaša reklama na TIktoku dođe do publike, neophodno je da pratite sledeće uputstvo. Kako biste pokrenuli vašu prvu reklamu na Tiktoku, neophodno je da otvorite prvo vaš nalog na Tiktok za biznise. Nećemo dalje da dužimo, idemo pravo na korake:

Korak 1

Idite na TikTok For Business da biste kreirali TikTok Ads nalog.

Korak 2

Unesite osnovne informacije o svom preduzeću, uključujući naziv, zemlju/region, vremensku zonu i valutu. Snimak ekrana stranice za kreiranje TikTok poslovnog naloga

 

reklama-na-tiktoku-korak-22

Korak 3

Idite na Kontrolna tabla > Podešavanja naloga > Informacije o nalogu (Dashboard > Account Settings > Account Info) i dovršite svoj korisnički profil unosom dodatnih poslovnih informacija: URL veb lokacije, delatnost, adresa, poštanski broj, verifikacija preduzeća i način plaćanja.

reklama-na-tiktoku-korak-3

Korak 4

Proverite da li je sve okej i potvrdite informacije o svom nalogu.

Korak 5

Kreirajte i instalirajte TikTok Pixel. Ovo je delić koda na vašem sajtu koji prikuplja informacije o događajima na sajtu, kao što su način na koji su korisnici stigli na vaš sajt i njihova lokacija.

Koristite Pixel da biste pratili šta ljudi rade nakon što kliknu na vaš oglas da biste optimizovali svoje oglase i tok konverzije. Kada budete podešeni, možete početi da kreirate TikTok kampanju.

Vodič kako da sponzorišete reklamu na Tiktoku

Spremni da počnete da promovišete svoj brend na TikTok-u? Sve što treba da uradite je da pratite sledeće korake:

  1. Pritisnete dugme Kampanja
  2. Odlučite šta želite da postignete i izaberite savršenu kampanju za svoje potrebe. Ako se radi o korisnicima koji su u fazi razmatranja, odlučite se za „Traffic“ ili „Instaliranje aplikacije“. Alternativno, ako je vaš cilj fokusiran na prodaju, izaberite „Konverzije“ – najprikladnije za postizanje maksimalne efikasnosti!

  3. Podesite naziv kampanje i budžet. Dobra je ideja da rano postavite „Dnevni budžet“ ili „Lifetime budžet“, tako da znate tačno koliko trošite. Obratite pažnju da ste dobro obeležili kako ne biste potrošili ceo svoj budžet u jednom danu.

  4. Sledeći korak je uređivanje Ad Grupe gde podešavate i svoju publiku, budžet kampanje i odredište za plasman oglasa (koji tim reklame). Ako želite da TikTok optimizuje vaše oglase za maksimalan doseg i vrednost, izaberite „Automatsko postavljanje“. Ručno postavljanje je opcija za eksperimentisanje dok saznate više o tome kako korisnici ostvaruju interakciju sa vašim oglasima.

  5. Unesite demografiju ciljne publike i odaberite kako želite da se prikazuje vaš oglas. Ovde postoje dve opcije: Izaberite „Standardna isporuka“ da bi se vaš oglas prikazivao u vreme velikog saobraćaja. Odaberite „Ubrzanu isporuku“ da biste što pre privukli najviše pažnje na svoj oglas. Ovo je najbolja opcija ako imate ograničeno vreme.

  6. Kliknite novi oglas. Ubacite video ili sliku koju ćete koristiti u oglasu. Pratite TikTok-ove preporuke oglasa i najbolje prakse.

  7. Na kraju, dodajte poziv na akciju koji odgovara cilju vaše kampanje

  8. Bravo! Pustili ste svoju prvu kampanju! 

Zaključak

Nadam se da je ovo početak jedne uzbudljive priče za vas zvano oglašavanje na Tiktoku. Ne zaboravite da je ovo veoma specifična društvena mreža i da cilj nije da pravite reklame nego Tiktokove.

Ako želite da imate uspeha na TikToku pogledajte i sledeće blogove:

Kako kreirati viralne TikTokove

Tiktok ili Instagram, šta je bolje za biznis?

Kako najlakše obrisati TikTok

 

Sadržaj

Podeli i pomozi da ovaj blog dođe do što većeg broja ljudi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Pogledaj i ovo